UA / RU
Підтримати ZN.ua

Залужний повідомив Міллі про зміни в оперативно-стратегічній обстановці на фронті

Залужний провів з Міллі першу в новому році розмову.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів першу у новому році телефонну розмову з генералом Марком Міллі, Головою об’єднаного комітету начальників штабів США.

Залужний зазначив, що важкі бої ведуться на рубежі Сватове-Кремінна, а також у напрямку Лисичанська. Найбільш складною ситуація залишається на ділянці Соледар-Бахмут-Майорськ, де ворог фактично по трупах своїх намагається просуватися вперед.

"На Донецькому напрямку нам вдалося утримати позиції навколо Авдіївки та продовжити контрнаступальні дії. Ми надійно тримаємо оборонні рубежі на Запорізькому напрямку і докладаємо зусиль для захисту від ворожих обстрілів Херсону, передусім мирних мешканців та обʼєктів критичної інфраструктури міста. Ситуація на кордоні з республікою Білорусь повністю контрольована", - повідомив Залужний.

Читайте також: 2023-й: Перемога України

Головнокомандувач зазначив, що обговорив з американським генералом потреби Сил оборони.

Як повідомлялося, представник ГУР МО Андрій Черняк заявив, що під час нового наступу на Україну, який вже готують російські війська, окупанти можуть атакувати одночасно з двох напрямків - з півночі та зі сходу.