UA / RU
Підтримати ZN.ua

Закон «про деолігархізацію» знизить вплив корпоративних інтересів на політику і економіку України — посол Великої Британії

Правда, посол вказала на цілий ряд необхідних заходів, щоб це стало реальністю

Закон «про деолігархізацію» може допомогти Україні знизити руйнівний вплив корпоративних інтересів на українську політику й економіку. Про це заявила посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс вTwitter.

«Закон про деолігархізацію» може зіграти роль в зменшенні згубного впливу корпоративних інтересів на українську політику й економіку. Його виконання має бути юридично обґрунтуваним та аполітичним», — написала посол.

Сіммонс вказала на необхідність підвищеної прозорості, рішучих антимонопольних заходів, реальної конкуренції в енергетичному секторі, сильної державної телерадіомовної компанії і, звичайно, судової реформи для того, «щоб цей крок став стійкою реальністю».

Читайте також: "Був тиск на депутатів, інтриги і шантаж": Зеленський про прийняття закону про олігархів

Як повідомлялося, Верховна Рада 23 вересня підтримала 279 голосами законопроєкт «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаних з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархами)», т.зв. «Закон про деолігархізацію».