UA / RU
Підтримати ZN.ua

З'явилося відео, де Єгор Соболєв погрожує гранатою охоронцям Ради

На вході до парламенту між лідером партії "Самопоміч" та парламентською охороною зав'язалася запальна суперечка.

О 10.10 вівторка, 22 грудня, через деякий час до блокування трибуни Верховної Ради депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв намагався завести в парламент мітингувальників за перевибори у Кривому Розі, влаштував бійку на вході і натякав охоронцям парламенту на можливість використання гранати.

Серед мітингувальників, яких 22 грудня намагався провести Соболєв, були і бійці АТО, повідомляє громадський рух "Чесно".

"Охорона Верховної Ради не пускає людей з Кривого Рогу всередину Ради. Людей, які проїхали півтисячі кілометрів, щоб попросити нас відновити справедливість після фальсифікації виборів. Людей, частина з яких пройшла Війну за Незалежність. Не пускають їх у Раду. При тому, що перепустки їм були замовлені керівником фракції "Самопоміч" Олегом Березюком ще вчора. Підпорядкована Володимиру Гройсману комендатура каже: "Лист загубився". Все як Вілкула. Пробиваємо і це огидно. Розбив руку. У результаті всі зайшли", написав Єгор Соболєв у своєму Facebook.

За словами Соболєва, цим бійцям АТО замовили перепустки для проходу до Верховної Ради, проте виготовити їх не встигли. Тому увійти в парламент вирішили силою.

"Відкрийте двері! Ви гранату хочете? Відкрийте двері на***", - прокричав Соболєв до вартового Верховної Ради.

Громадський рух "Чесно" зазначає, що підтримує перевибори в Кривому Розі, однак засуджує будь-яке використання сили, погроз і агресивної поведінки з боку народних депутатів.

Пізніше Соболєв дав роз'яснення журналісту "Української правди" про інцидент з охороною.

"Я мав на увазі, що коли так ставляться до людей, які є власниками Верховної Ради ... Коли нормальних людей не пускають до парламенту ...", - сказав Соболєв, пояснюючи вигук: "Ви гранату хочете або що?".

"Їм (бійцям АТО) замовили перепустки - комендант каже, що документи втратили. Це призводить до насильства", - додав депутат.

На уточнення, чи дійсно гранату міг хтось кинути, Соболєв відповів: "Ні, звичайно".

Як відомо, у вівторок, 22 грудня, під парламентом проходить мітинг з вимогою перевиборів міського голови Кривого Рогу, яким на даний момент є екс-"регіонал" Юрій Вілкул.

Читайте також: Опубліковано відео скандального інциденту між Аваковим і Саакашвілі

У самому парламенті депутати від "Самопомічі" через ситуацію з Кривим Рогом заблокували трибуну в сесійній залі під час розгляду питання про внесення до порядку денного і направлення до Конституційного Суду президентського законопроекту про внесення змін до Конституції щодо правосуддя.

Другий тур місцевих виборів відбувся в Україні 15 листопада. У Кривому Розі за його результатами оголосили обраним мером екс-регіонала, члена партії "Опозиційний блок" Юрія Вілкула.

7 грудня Криворізький виборчком звернувся до Ради з проханням призначити повторні вибори міського голови.