UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європейські донори не вірять уряду Яценюка - Гриценко

Західноєвропейські донори відклали донорську конференцію до кінця грудня.

Західноєвропейські донори зневірилися у здатності нинішньої української влади проводити реформи, таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко.

"Вони спочатку слухали, коли їм обіцяли, потім другий раз слухали, третій раз, п'ятнадцятий раз. Вже набридло. Співпраця з МВФ висне, зависає співпрацю з донорами. Хочу нагадати, що уряд Арсенія Яценюка обіцяв, що вже в квітні місяці буде проведена серйозна донорська конференція? І до нас прийдуть 20 мільярдів", - сказав він.

"Західноєвропейські донори відклали цю конференцію до кінця грудня. Вони відкрито говорять: корупція не зменшилася, про реформу тільки розмови. Навіщо давати, якщо воно все йде в пісок. Тому якщо хтось із чиновників, як Боровик Саша, попередив прем'єра, що пора вже звітувати, то це треба було б почути", - сказав Гриценко.

Повідомлялося, що заступник міністра економіки Боровик іде з уряду із-за конфлікту з Яценюком.

Напередодні, 14 травня, стало відомо, що міністерство економічного розвитку і торгівлі України вирішило розірвати всі зв'язки Сашею Боровиком, який 20 лютого був представлений як кандидат на посаду першого заступника міністра, але не отримав остаточного призначення.