UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європа демонструє подвійні стандарти, продовжуючи співпрацю з РФ, - експерт

Незважаючи на гору заяв, Франція, Італія та частково Німеччина продовжують військово-технічне співробітництво з Російською Федерацією.

Європа у відносинах з Україною і Росією демонструє подвійні стандарти. Про це в статті для ZN.UA пише директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак.

Як зазначає експерт, "незважаючи на гору заяв, Франція, Італія та частково Німеччина продовжують військово-технічне співробітництво з РФ".

Так, незважаючи на агресію, РФ отримає французькі вертольотоносці "Містраль", а санкції нітрохи не завадили російсько-італійського проекту створення малої дизельної підводного човна S-1000.

"Здивував і засмутив спостерігачів французький президент Франсуа Олланд, який одноосібним рішенням запросив Володимира Путіна на святкування 70-річчя висадки союзних військ у Нормандії. Якщо і канцлер Німеччини Ангела Меркель опиниться поруч з господарем Кремля, то говорити далі про його політичної ізоляції просто безглуздо", - підкреслив Бадрак.

З іншого боку, як зазначив експерт, США все більше схиляються до необхідності надання Києву військово-технічної допомоги: "Нехай не зброя прямого ураження, але навіть портативні засоби виявлення, технічної розвідки, зв'язку, прилади нічного бачення, сучасні каски і бронежилети можуть мати важливе значення (в тому числі психологічне) для закінчення війни, яка, як здається, потрібна на цій планеті тільки одній людині".

Докладніше читайте в статті Валентина Бадрака "Східний фронт: в очікуванні другого дихання" у свіжому випуску газети "Дзеркало тижня. Україна". !zn

Читайте також:

zn
США подвоїли розмір військової допомоги Україні

Конгресмени США запропонували НАТО купити у Франції кораблі Mistral, щоб вони не дісталися Росії

Лідери G7 заявили про підтримку України і засудили "неприйнятним" втручання Росії

Путін і Олланд з посмішкою потиснули один одному руки. Говорили півтори години, але заяв не зробили