UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС опублікував рішення щодо продовження персональних санкцій проти росіян за підрив суверенітету України

Рішення про санкції вступає в силу на наступний день після публікації.

Євросоюз опублікував в Офіційному журналі рішення щодо продовження на півроку санкцій проти 146 громадян (більшість з них є росіянами) та 37 організацій, причетних до порушення і загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

"Рішення вступить в силу на наступний день після публікації в Офіційному журналі ЄС", - йдеться в тексті.

Повідомляється, що раніше санкції були введені проти 149 осіб, але за час їхньої дії троє померли.

"Заморожування (банківських – ред.) активів і заборону на поїздки (в ЄС – ред.) були продовжені до 15 вересня 2016 року. ", - наголошується в документі. Там уточнюється, що рішення про продовження санкцій прийнято "у зв'язку з триваючим підривом або загрозою територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України". У комюніке нагадали, що обмежувальні заходи були введені в березні 2014 року і в останній раз продовжувалися у вересні 2015 року.

Читайте також: Путін намагається позбутися санкцій за допомогою суду над Савченко – Washington Post

Санкції проти Росії вводилися США, Євросоюзом та деякими іншими країнами (Австралією, Японією, Канадою, Норвегією і так далі) в декілька етапів у 2014 році. Після анексії Криму США і ЄС ввели персональні санкції проти політиків та інших громадян Росії і України, які відповідальні за підрив територіальної цілісності України. Санкції більш високого рівня - економічні, були введені влітку 2014 року (ряд економічних санкцій США ввели ще навесні), після агресії Росії на сході України, в Донбасі.

Наприкінці грудня 2015 року Мінфін США посилив санкції, раніше введені проти громадян і юридичних осіб, причому, не тільки російських. Крім того, Мінфін ввів секторальні санкції проти значно ширшого переліку компаній.