UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єрмак назвав збігом покупку представницького автомобіля напередодні карантину

За словами голови ОП, він відмовився від службових автомобілів та держохорони.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак стверджує, що купівля ним представницького автомобіля Mercedes Benz напередодні оголошення всеукраїнського карантину є збігом.

"Я давно планував змінити автомобіль... Тому, дійсно, я продав старий автомобіль, купив новий автомобіль. І це збіглося з цими подіями в нашій країні", - заявив Єрмак на брифінгу у вівторок, 31 березня.

"Що стосується фінансів... Це все відображено в моїй декларації. Вона відкрита, можна перевірити", - додав він.

За словами керівника ОП, він не користується службовими автомобілями і відмовився від державної охорони, бо вона йому "не потрібна".

"Я чесна людина, яка готова чесно дивитися в очі будь-якому громадянину нашої країни", - запевнив Єрмак.

Нагадаємо, 11 березня Андрій Єрмак придбав автомобіль Mercedes-Benz S 350 d 4MATIC Long за 2,97 млн гривень.

У цей же день він разом із заступником глави АП Росії Дмитром Козаком підписав у Мінську протокол про створення консультативної ради при ТКГ, який передбачає фактичну легітимізацію бойовиків ОРДЛО як сторони переговорів і переводить державу-агресор Росію в статус спостерігача нарівні з Францією, Німеччиною та ОБСЄ.

Карантинні заходи діють в Україні з 12 березня. 16 березня Кабмін за ініціативою президента Зеленського посилив їх: уряд ввів заборону на роботу метро, міжміські пасажирські перевезення та масові заходи за участю більше 10 осіб.

25 березня Кабінет міністрів оголосив режим надзвичайної ситуації на всій території України і продовжив карантин до 24 квітня.