UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович у черговий раз натякнув Ярошенку, що той незабаром позбудеться роботи

Президент Віктор Янукович обіцяє вже найближчим часом поставити питання про звільнення міністрів, які гальмують реалізацію економічних реформ.

«Висновки буде зроблено найближчим часом. Буде дано оцінку, хто і скільки приділяє часу реформуванню», - сказав він.

Президент звернувся до голови уряду Миколи Азарова, підкресливши, що потрібно вже робити висновки щодо тих міністрів, які гальмують реформування в цьому напрямку.

Голова держави дав чітко зрозуміти, що його критика у першу чергу стосується міністра фінансів Федора Ярошенка. «Не грайтеся зі мною, я Вас багато разів попереджав», - сказав він міністру.

Нагадаємо, 18 травня В.Янукович пригрозив міністру фінансів Федору Ярошенку негативними наслідками за помилки. Це відбулося на засіданні регіонального комітету економічних реформ у Миколаївській обласній держадміністрації.

Так, говорячи про важливість безперебійного фінансування військового суднобудування, В.Янукович заявив: «Тут присутні і представники Мінекономіки та Мінфіну. Федір Олексійович (Ярошенко), враховуючи, що я сокиру вже підняв над Вами, думайте весь час, щоб я її не опустив».

На початку квітня В Янукович уже заявляв Ф.Ярошенку, щоб міністр не перекладав відповідальність за процес формування місцевих бюджетів на прем'єр-міністра.

Зокрема, президент підкреслив, що питання формування місцевих бюджетів має вирішуватися на рівні керівників регіонів та Міністерства фінансів.

1 червня указами президента України зі своїх посад були звільнені віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов, його перший заступник Юрій Хіврич, голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов. Окрім того, подав у відставку головний державний санітарний лікар Сергій Риженко.

Перед цим, 17 травня, голова держави звільнив міністра охорони здоров'я Іллю Ємця.

Раніше ZN.UA писало про те, що, окрім І.Ємця, у найближчому майбутньому вірогідні відставки міністра освіти Дмитра Табачника, міністра культури Михайла Кулиняка, віце-прем'єра Віктора Тихонова, а також міністра оборони Михайла Єжеля. При цьому відставку М.Азарова відкладено до вищої точки кипіння у суспільстві.