UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович запевнив голову Європарламенту, що сконцентрований на євроінтеграції

Віктор Янукович повідомив Мартіну Шульцу, що українська влада продовжує виконання необхідних реформ і розповів про законопроект щодо реформування прокуратури.

Президент України Віктор Янукович у телефонній розмові з головою Європарламенту Мартіном Шульцем запевнив, що Київ зараз сконцентрований на виконанні заходів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Як повідомила прес-служба глави держави, Янукович і Шульц обговорили питання двосторонніх відносин України і Європейського Союзу, передусім у контексті перспектив підписання угоди на саміті у Вільнюсі.

Янукович підкреслив, що робота за всіма напрямками ведеться у тісній взаємодії з профільними структурами ЄС, Ради Європи та ОБСЄ.

Він також зазначив, що законопроект про реформування прокуратури передано до Венеціанської комісії для врахування рекомендацій цієї установи перед направленням до парламенту.

"Ми налаштовані на те, що Верховна Рада зможе розглянути новий закон "Про прокуратуру" вже найближчим часом", - сказав президент.

Нагадаємо, розробку реформи прокуратури в адміністрації президента завершили на початку серпня. Як розповів радник глави держави Андрій Портнов, реформа передбачає повне скасування загального нагляду, ліквідацію 122 прокуратур і скорочення решти повноважень.

При цьому Портнов сподівається, що Україна отримає з деяких питань зауваження Венеціанської комісії. Однак проблема, за його словами, полягає в тому, що ці суперечні норми гарантовані чинною Конституцією. !zn

Читайте також:

У Партії регіонів знайшли спосіб зірвати Угоду з ЄС заради кредиту від Москви

Кличко сумнівається у бажанні Януковича підписати асоціацію з ЄС

Посол ЄС заявив, що поки Тимошенко у в'язниці, гарантій підписання асоціації немає

Україна узгодила з Євросоюзом список необхідних реформ