UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович розповів про свої плани на саміті Східного партнерства

За словами президента, поки що ще немає повної програми саміту, але виступ його передбачено, хоча порядок виступу і чергу ще не визначено остаточно.

Президент України Віктор Янукович планує виступити у п'ятницю, 29 листопада, на засіданні саміту Східного партнерства Вільнюсі.

"У п'ятницю буде засідання саміту офіційне. Працює зараз протокол. Поки ще немає повної програми, зрозуміло, що виступ мій передбачено", - сказав президент в інтерв'ю українським телеканалам.

У той же час Янукович відзначив, що порядок виступу і чергу ще не визначено остаточно.

Він додав, що, безумовно, українська сторона буде дотримуватися запропонованої програми.

Нагадаємо, 28-29 листопада у Вільнюсі планували підписати угоду про асоціацію України з ЄС. Однак 21 листопада Кабмін ухвалив розпорядження про призупинення підготовки до укладення угоди з ЄС. Рішення уряду викликало хвилю акцій протесту. Люди вийшли на так звані Євромайдани у Києві та низці інших міст з вимогою підписати Угоду.

Янукович заявив з цього приводу, що готовий вести мову про підписання Угоди про асоціацію з ЄС тільки після того, як Україна буде до цього економічно готова.

Пізніше стало відомо, що в оновленому проекті підсумкової декларації Вільнюського саміту учасників ініціативи "Східне партнерство" Євросоюзу залишили згадку про можливе підписання Угоди про асоціацію з Україною. Ця пропозиція так і залишилася в дужках, як і в попередній версії: "Сьогодні було підписано Угоду про асоціацію між ЄС та Україною, включаючи зону поглибленої та всеосяжної вільної торгівлі". !zn

Читайте також:

Саміту Україна-ЄС в лютому 2014 року не буде

Янукович похвалив учасників Євромайданів без партійної символіки і міліцію

Янукович підтвердив свою поїздку на Вільнюський саміт

Євросоюз залишив Україні шанс підписати асоціацію на саміті у Вільнюсі