UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович доручив Захарченку і Пшонці нагляд за свободою слова

Президент зобов'язав главу МВС і генпрокурора щомісяця звітувати з питань захисту професійної діяльності журналістів.

Президент Віктор Янукович доручив посилити нагляд за додержанням законів з питань свободи слова та оперативно реагувати на їхнє порушення. Відповідальними за це глава держави призначив главу МВС Віталія Захарченка та генпрокурора Віктора Пшонку.

Доручення "Про забезпечення додержання законів з питань свободи слова і недопущення втручання у професійну діяльність журналістів" президент підписав 1 липня, повідомила його прес-служба.

"Метою доручення є забезпечення додержання законодавства про свободу слова та недопущення втручання у професійну діяльність журналістів", - зазначено у повідомленні.

Згідно з документом, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повинен забезпечувати оперативне реагування на порушення законів з питань свободи слова і захисту прав журналістів. Генеральному прокурору Віктору Пшонці запропоновано посилити нагляд за дотриманням цих законів.

Керівники відомств повинні щомісяця до 10 числа інформувати Януковича про стан виконання доручення.

Нагадаємо, від 6 липня 2011 року в рамках програми "Відкрита розмова" створена і діє Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів. Вона повинна забезпечувати систематичний та оперативний розгляд питань, пов'язаних із порушенням законодавства про свободу слова. !zn

Читайте також:

Ворогом преси №1 названий Микола Азаров. Янукович і Захарченко - на другому і третьому місці

Українські журналісти оцінили свободу слова у країні "на трієчку"

Випуски теленовин стали приділяти менше уваги Януковичу і Азарову