UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк: Якщо ПР не прийде на позачергове засідання Ради - це зрив підписання Угоди з ЄС

На порядку денному позачергового засідання Верховної Ради стоїть питання про лікування Юлії Тимошенко за кордоном, яке "відкриє шлях до Європейського Союзу".

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що якщо депутати Партії регіонів не прийдуть на позачергове засідання Верховної Ради в середу, то зірвуть підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, повідомляє прес-служба партії.

"Якщо "регіонали" приходять і голосують у середу на позачерговому засіданні за всі три питання - це означає, що Вільнюс буде і Україна підпише Угоду з ЄС. Якщо Партія регіонів не приходить на позачергове засідання - а це обов'язок кожного депутата - це означає, що вони реалізують сценарій щодо зриву Саміту у Вільнюсі та підписання Угоди з ЄС", - заявив він.

Лідер фракції нагадав, що на порядку денному засідання стоять три питання: прийняття проекту закону про лікування Тимошенко закордоном, нового закону про прокуратуру і виборче законодавство.

Він підкреслив, що опозиція готова проголосувати за всі три питання.

Як повідомлялося, Голова Верховної Ради Володимир Рибак підписав розпорядження "Про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України сьомого скликання", згідно з яким таке засідання призначено на середу, 13 листопада. Розпорядження, яке підписано в суботу, опубліковано на сайті українського парламенту.

Читайте також:

Робоча група узгодила частину принципів законопроекту про лікування Тимошенко

Єфремов упевнений, що звільнення Тимошенко не гарантує підписання угоди з ЄС

Тимошенко прийме будь-яку пропозицію Кокса-Кваснєвського заради підписання Угоди про асоціацію