UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк попросив спікера відчитати Азарова за витівку з журналістами

В опозиції обурені вчинком Азарова і сподіваються, що спікер Ради проведе з прем'єром роз'яснювальну роботу, а ГПУ навчить його поважати людей і журналістів.

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк попросив спікера парламенту Володимира Рибака зателефонувати прем'єр-міністру Миколі Азарову і відчитати його за те, що він позбавив акредитації журналістів, що проводили в Кабміні акцію протесту. Про це він заявив сьогодні, 22 травня, з трибуни Верховної Ради.

"Я прошу вважати мій виступ депутатським запитом. А по-друге, я вас прошу: зателефонуйте, будь ласка, за телефоном прем'єр-міністру України. Я звертаюся до вас, пане голово, вжити заходів, щоб це більше не повторилося", - сказав Яценюк.

- Розгніваний Азаров вимагає позбавити акредитації журналістів за акцію протесту на засіданні Кабміну

При цьому він підкреслив, що 23 травня, під час створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питання про напад на журналістів під час мітингу 18 травня, опозиція вимагатиме від цієї комісії викликати прем'єра з поясненнями.

"А генеральний прокурор повинен втрутитися в те, щоб навчити прем'єр-міністра України Миколи Азарова виконувати закон і поважати людей і журналістів", - додав Яценюк.

Нагадаємо, 22 травня кілька журналістів на засіданні Кабміну під час вступного слова Миколи Азарова стали до нього спиною на знак протесту з вимогою звільнити міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка. Прем'єр-міністра це розлютило, і у відповідь Азаров оголосив вимогу позбавити всіх учасників в акції акредитації.

Так коли в залу засідань уряду зайшов Азаров, кілька журналістів з різних видань розвернулися до нього спинами, на яких були таблички з написом "Сьогодні журналісти, завтра - ваша дочка, сестра, дружина". Також написи містили вимогу звільнити главу МВС Віталія Захарченка. !zn

Читайте також:

Розгніваний Азаров вимагає позбавити акредитації журналістів за акцію протесту на засіданні Кабміну

Азарову не подобається, коли міністрів "хапають за рукави і ставлять питання"