UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВРУ підтримала звільнення Венедіктової з посади генпрокурора

Верховна Рада сьогодні, 19 липня, підтримала звільнення Ірини Венедіктової з посади генпрокурора України. За відповідне рішення проголосували 264 депутати.

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк, Ірина Венедіктова була присутня на засіданні, а звільнення відбулося з обговоренням. Претензій чи звинувачень депутати їй не висували.

"Питання призначення заміни також не виносилося сьогодні", - додав Железняк.

“За” звільнення генпрокурорки проголосували 198  депутатів “Слуги народу”, 14 від “Платформа за життя та мир”, 17 членів “Довіри”, десять представників “Відновлення України”, девять із групи “За майбутнє” та шість позафракційних. 

Читайте також: Верховна Рада звільнила Баканова з поста керівника СБУ

Нагадаємо, вранці президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення з посади генеральної прокурорки Ірини Венедіктової. При цьому раніше в оточення президента планували звільнити Венедіктову шляхом висловлення їй недовіри депутатами Верховної Ради.

Сама ж Венедіктова, відсторонена 17 липня указом президента від виконання обов'язків генерального прокурора відмовилась визнавати законність такого кроку президента та заявила своєму заступнику Олексію Симоненку а також групі прибічників в Офісі генерального прокурора, що збирається виконувати свої обов'язки і надалі.