UA / RU
Підтримати ZN.ua

Воєнний стан і мобілізацію в Україні продовжать до кінця листопада

Проєкти законів Зеленський вніс до парламенту напередодні.

Президент України Володимир Зеленський пропонує продовжити воєнний стан та пов’язану із ним загальну мобілізацію на 90 днів. Напередодні президент вніс до парламенту відповідні законопроекти, однак текст документів з'явивя пізніше.

«Строк дії воєнного стану в Україні продовжується з 5 години 30 хвилин 23серпня 2022 року строком на 90діб», - йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону №7664.

Відповідно, строк проведення загальної мобілізації так само продовжується з 23 серпня на 90 днів, йдеться у записці до законопроєкту №7665. Таким чином, воєнний стан і загальну мобілізацію в Україні пропонується продовжити до 21 листопада.

[pics_lr left="https://zn.ua/img/forall/u/14/2/Док1(2).png" ltitle="" right="https://zn.ua/img/forall/u/14/2/Док2.png" rtitle="undefined"]

Обидва законопроєкти  Верховна Рада може розглянути на наступному пленарному засіданні, яке, ймовірно, відбудеться наступного тижня.

Читайте також: Рада продовжить дію воєнного стану на найближчому засіданні — депутат

Нагадаємо, 22 травня Верховна Рада продовжила дію воєнного до 23 серпня. Асоціація правників України у своєму матеріалі для ZN.UA пояснювала, які права та обов’язки мають громадяни під час дії воєнного стану.