UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вночі — відпочивати: Кабмін ввів заборони на роботу закладів після 23:00

"До цих пір абсолютно достатньо часу, щоб повечеряти».

Громадським закладам заборонено працювати вночі, оскільки саме тоді спостерігається найбільше скупчення людей та існує найбільше ризиків поширення коронавірусу. Про це нагадав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду.

"Складні питання, пов'язані з адаптивним карантином. Тому за рішенням головного санепідлікаря України, за рішенням комісій ТЕБ та НС, були прийняті рішення про тимчасове обмеження роботи закладів харчування, нічних клубів, до 23:00", - сказав він.

Масові скупчення, за словами Шмигаля, збільшують можливості для передачі інфекції.

"До цих пір абсолютно достатньо часу, щоб повечеряти, а по закінченні цього часу відбуваються масові скупчення людей, коли є величезна ймовірність передачі коронавірусу. Як результат, після цієї заборони ви бачите чітку стабілізацію ситуації із зростанням захворюваності на коронавірус", - стверджує Шмигаль.

Прем’єр-міністр також додав, що обмежувальні адаптивні заходи все ж дають свій результат.

"На жаль, не відбувається падіння зростання кількості захворюваності. Але останні тижні ситуація стабілізувалася. Це саме важливий момент", - зазначив він.

Читайте також: Нові правила карантину: Україну буде поділено на зони

Раніше повідомлялося, щоб зменшити ризик зараження, поліція буде ретельніше перевіряти роботу розважальних закладів.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив, що в столиці з 6 липня заклади громадського харчування, театри і кінотеатри зможуть працювати після 22:00. Робота ж розважальних закладів та проведення культурно-масових заходів обмежені до 22 годин.