UA / RU
Підтримати ZN.ua

Визнавши «ДНР» та «ЛНР» Росія остаточно відмовилася від діалогу та грубо порушила міжнародне право – прем'єр Польщі

Матеуш Моравецький закликав негайно зібрати засідання Європейської ради.

Рішенням визнати «суверенітет» незаконних збройних формувань «ДНР» та «ЛНР» Росія остаточно відмовилась від діалогу та грубо порушила міжнародне право, заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Він закликав терміново зібрати засідання Європейської ради.

«Рішення про визнання самопроголошених «республік» є остаточною відмовою від діалогу та грубим порушенням міжнародного права. Це акт агресії проти України, на який необхідно відповісти однозначно у вигляді негайних санкцій. Це єдина мова, яку може зрозуміти Путін.  Я закликаю до термінового засідання Європейської ради з цього питання», – написав Моравецький у Twitter.

Ввечері 21 лютого президент Росії Владімір Путін офіційно визнав «суверенітет» створених та контрольованих Кремлем озброєних угруповань «ДНР» та «ЛНР».

Читайте також: Голова МЗС Данії: «Ми засуджуємо вороже рішення Росії визнати незалежними Луганську та Донецьку області України»

Визнання Росією так званих «ЛНР» та «ДНР» означатиме свідомий вихід із Мінських домовленостей і завдасть серйозного удару політико-дипломатичному врегулюванню: таку думку висловили одразу кілька політичних діячів, зокрема канцлер Німеччини Олаф Шольц та держсекретар США Ентоні Блінкен.

Про те, які шанси у «ДНР» та «ЛНР» на визнання незалежності з боку Кремля, читайте у матеріалі Володимира Кравченка «Ігри у незалежність: чи визнає Путін «ДНР» та «ЛНР?»