UA / RU
Підтримати ZN.ua

Віце-президент Єврокомісії про відкриття кордонів ЄС для України: "Тут всі обережні, ми бачимо, наскільки ситуація нестабільна"

Проте все вказує на позитивне рішення. 

Віце-президент Єврокомісії з міжвідомчих відносин та прогнозування Марош Шефчович назвав відкриття кордонів Європи для громадян України питанням днів, повідомляє "Інтерфакс Україна". 

"Я знаю, що якщо говорити про випадки інфікування (коронавірусною інфекцією COVID-19 - ред.), ваші цифри виглядають багатообіцяючими. Тож я вважаю, що позитивне рішення - це питання днів. Як ви розумієте, тут всі дуже обережні, тому що ми бачимо, наскільки ситуація нестабільна. Але все вказує на позитивне рішення щодо відкриття кордонів для України та визнання ваших сертифікатів COVID", - сказав Шефчович. 

Він розповів, що учора разом з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем вони порівнювали український та європейський COVID-сертифікати, які виявилися майже ідентичними. 

"Більше того, у нього є свідоцтво про народження, водійські права, посвідка на проживання та всі документи, які ми наразі рекомендуємо нашим державам-членам зробити такими самими, щоб покласти їх у так званий електронний гаманець для документів. Я сам це бачив. Я не технічний фахівець, але гадаю, що він виглядає точно так само, як і в моєму телефоні", - пояснив Марош Шефчович.

Читайте також: У Європі зростає захворюваність на COVID-19 серед молоді: як Україні підготуватись до коронавірусного «пенальті»

Нагадаємо, Європейський Союз планує зняти обмеження для в'їзду на свою територію з України. 

Зазначимо, що зараз без результатів тестів і підтверджень вакцинації туристів з України пускають Албанія, Болгарія, Єгипет, Сербія, США і Чорногорія. При цьому для в'їзду в Єгипет необхідно надавати результат ПЛР-тесту. Крім того, на сайті посольства США зазначено, що перед вильотом в країну туристи повинні надавати авіакомпаніям негативні результати тесту на COVID-19.