UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відключення РФ від SWIFT не є найдієвішим заходом в разі вторгення РФ в Україну – глава МЗС Німеччини

За словами Бербок, країни ЄС вивчають,  які саме економічні та фінансові санкції проти РФ завдадуть удару по її економіці.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що сумнівається у необхідності виключати РФ від міжнародної системи платежів SWIFT, інформує DW.

Бербок підкреслила, що таке рішення може бути найсильнішою відповіддю на російську агресію проти України, але не обов'язково найдієвішою.

За її словами, Захід ретельно вивчає, які саме економічні та фінансові санкції проти РФ справді завдадуть удару російській економіці та керівництву, але не обернуться бумерангом.

"Канцлер і я чітко дали зрозуміти, що обговорюються будь-які засоби та заходи на випадок подальшої військової ескалації. І це стосується газопроводу "Північний потік-2", - наголосила глава МЗС Німеччини.

У грудні 2021 року видання Financial Times повідомило, що російські банки будуть відключені від мережі SWIFT у разі введення Європейським союзом санкцій проти РФ.

Читайте також: Росія може атакувати Україну будь-якої миті і може бути відключена від SWIFT — Псакі

Глава російського банку ВТБ Андрій Костін в інтерв'ю назваввідключення Росії від системи міжнародних платежів SWIFT — малоймовірним і дуже серйозним заходом.