UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибори мера Слов'янська виграв «опоблоківець» Вадим Лях

Кандидату від «ОПЗЖ» Павлу Придворову не вдалося посісти перше місце, незважаючи на публічну підтримку Нелі Штепи.

У другому турі виборів мера Слов'янська перемогу здобув чинний міський голова Вадим Лях, якого висунула партія «Опозиційний блок». За даними Центральної виборчої комісії, за нього проголосували 60,87% виборців, що прийшли на дільниці 22 листопада.

Лях заручився підтримкою 16 811 мешканців міста. За його конкурента Павла Придворова, кандидата від проросійської «Опозиційної платформи - За життя», проголосували 10 415 осіб.

Перед другим туром Придворова підтримала колишній мер Слов'янська - обвинувачена в сепаратизмі Неля Штепа, яка посіла третє місце на виборах 25 жовтня. За це Штепу виключили з «Партії миру і розвитку», від якої вона балотувалася, і пообіцяли позбавити місця в міській раді, задіявши процедуру імперативного мандата.

За даними «Партії миру і розвитку», яка в другому турі підтримала Ляха, Придворов пообіцяв Штепі за підтримку посаду секретаря міської ради.

Читайте також: У мера Слов'янська підтвердили коронавірус

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Громадяни обирали депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад, а також міських, селищних і сільських голів у всіх 24 областях України. 15 листопада другий тур виборів мера пройшов у семи містах, 22 листопада - ще в 11.

За даними ЦВК, явка на виборах склала 37%, це в півтора рази менше, ніж на місцевих виборах 2015 року. 15 листопада на дільниці прийшли 24% виборців, а 22 листопада - 29,53% виборців.

Детальніше про те, хто, як і для чого бере владу в обласних центрах України 25 жовтня, читайте в передвиборному проекті ZN.UA "Країна по поличках" (українською та російською мовами).