UA / RU
Підтримати ZN.ua

Верланов оскаржив у суді своє звільнення з Податкової

Підготовче засідання у справі призначено на 19 червня.

Колишній голова Державної податкової служби Сергій Верланов подав позов до Кабміну, який звільнив його з цієї посади. Засідання Окружного адміністративного суду, де розглядатиметья позов Верланова, призначено на 19 червня, повідомляє пресслужба ОАСК.

Екскерівник ДПС вимагає визнати незаконним розпорядження уряду від 24 квітня і відновити його на посаді.

Верланов наполягає, що Кабінет міністрів порушив його трудові права.

Читайте також: Звільнення голів митниці та податкової: Нефьодов і очільник Мінфіну Марченко обмінялися заявами

Як повідомлялося, 24 квітня Кабмін раптово звільнив Максима Нефьодова і Сергій Верланова, керівників Державної митної служби і Державної податкової служби, а також їхніх заступників.

Нефьодов і Верланов були призначені на свої посади за підсумками конкурсного відбору навесні-влітку 2019 року. Конкурси було оголошено в рамках розподілу Державної фіскальної служби на ДПС і ДМС.

Голова Мінфіну Сергій Марченко пояснив дії Кабміну тим, що Верланов і Нефьодов "втратили довіру". Прем'єр Денис Шмигаль дорікнув їм "рекордним падінням надходжень до бюджету".

Після звільнення Верланова Кабмін, скориставшись карантином, поза конкурсом призначив керівником ДПС податківця зі стажем Андрія Любченка.

Через два тижні після звільнення до Верланова прийшли з обшуком співробітники СБУ. Слідчі дії проводилися в рамках розслідування діяльності конвертцентру, який підозрюють у відмиванні грошей та фінансуванні тероризму.