UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ЄС озвучили можливу дату підписання асоціації з Україною: перша половина 2015 року

Наступний саміт Східного партнерства заплановано у першій половині 2015 року у Ризі. ЄС сподівається, що до цього часу Україна змінить своє рішення щодо асоціації.

Президент Литви, яка головує в Євросоюзі, Даля Грібаускайте заявила, що європейська сторона очікує зміни рішення України стосовно Угоди про асоціацію до ризького саміту "Східного партнерства" у 2015 році.

"Ми сподіваємося, що до саміту у Ризі Україна прийматиме свої рішення, які будуть корисні самій Україні", - сказала вона на підсумковій прес-конференції після саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі.

Також президент Литви висловила жаль з приводу відповідного рішення української влади і вкотре нагадала, що двері для України залишаються відчиненими.

"Все залежить від політичної еліти. Саме політична еліта і український уряд можуть змінити це рішення", - зазначила Грібаускайте. Вона підкреслила, що ЄС "не буде брати участь в угоді з Україною". "Україна добре знає, яких необхідно досягти результатів", - сказала вона і додала, що ніяких нових умов Євросоюз не висуває.

Як повідомлялося, урочиста церемонія підписання угод з країнами Східного партнерства на Вільнюському саміті завершилася без підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Наступний саміт Східного партнерства заплановано у першій половині 2015 року у Ризі - під час головування Латвії у Раді ЄС. !zn

Читайте також:

Янукович висунув Євросоюзу п'ять фінансових умов для підписання асоціації

Януковичу на саміті пропонували підписати асоціацію з ЄС навіть без вирішення питання Тимошенко

Меркель про євроінтеграцію України: Янукович вирішив, що він цього не хоче, але двері відчинено

Янукович не підписав Угоду про асоціацію на саміті у Вільнюсі