UA / RU
Підтримати ZN.ua

В українському посольстві не підтвердили звернення Собчак з приводу поїздки в окупований Крим

Листів і звернень від Собчак у посольстві не отримували.

У посольстві України в Москві не підтверджують інформацію про звернення кандидата в президенти Росії Ксенії Собчак із проханням дозволити їй візит до окупованого Криму.

"Ніяких листів і звернень від Собчак ми не отримували", - повідомив кореспонденту УНІАН високопоставлений український дипломат у вівторок, 6 березня.

Як повідомлялося, 6 березня Собчак заявила, що звернулася до українського посольства у Москві, щоб отримати дозвіл на візит до окупованого Криму.У Кабінеті міністрів України заявили, що російський політик зможе легально відвідати півострів після проходження передбачених українським законодавством процедур.

Нагадаємо, 1 березня Верховна Рада звернулася до Ради Безпеки та Генеральної Асамблеї ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу, НАТО, інших міжнародних організацій, парламентських асамблей, іноземних парламентів та урядів із закликом не визнавати легітимність виборів президента РФ у разі проведення "голосування" в анексованому Криму.

Вибори президента РФ призначені на 18 березня – голосування приурочене до четвертої річниці окупації Криму Росією.

Детальніше про вибори без вибору в Росії читайте в статті Івана Валюшка "Все буде Путін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".