UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні за 3,5 року обіцяють створити систему авіаційної безпеки

Нові вертольоти будуть використовуватися для реалізації різних завдань.

Україна протягом 3,5 років створить систему авіаційної безпеки, яка дозволить використовувати вертольоти для виконання найрізноманітніших завдань - від контролю кордонів до місій з надання невідкладної медичної допомоги. Про це поінформував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у вівторок, 4 вересня, передає Укрінформ.

"Зараз ми починаємо розгортання по всій державі системи авіаційної безпеки. Вона буде розгорнута за 3,5 року і об'єднає сили багатьох підрозділів... Кожен з них буде включатися при потребі до виконання тих або інших завдань. Це досвід передових країн, кращий з тих систем, які існують", - сказав Аваков.

Він зазначив, що нові вертольоти будуть використовуватися для реалізації різних завдань.

"Це і санітарна авіація, і система порятунку на воді, пожежогасіння, надання допомоги при стихійних лихах, переслідування злочинців, моніторинг і контроль на кордоні", - зазначив міністр.

Він підкреслив, що всі вертольоти, які плануються до закупівлі, оснащені не гірше, ніж продемонстровані в Туреччині.

Як повідомлялося раніше, США заявили про готовність інвестувати в створення авіаційного флоту в Україні. У Вашингтоні готові постачати Україні летальну зброю. Також повідомлялося, що МВС планує закупити 55 французьких вертольотів, половина з яких б/у.