UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні відбулося перше виїзне засідання військового комітету НАТО

Голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел відвідав Львів.

© Львівська ОДА
© Львівська ОДА
© Львівська ОДА
© Львівська ОДА
© Львівська ОДА
© Львівська ОДА

У Львові в середу, 18 квітня, відбулося перше в Україні виїзне засідання Військового комітету НАТО. Захід проводився на базі Національної академії сухопутних військ імені Сагайдачного Петро, повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Виїзне засідання проводилося з метою углбления військово-політичного діалогу між Україною та НАТО. У ході зустрічі обговорювалися пріоритетні напрямки розвитку військового співробітництва. Делегацію НАТО озакомили зі змінами безпекової ситуації в Україні та навколо державних кордонів.

Голова Військового Комітету НАТО генерал Петр Павел запевнив Україну у підтримці з боку Альянсу.

"Ми продовжуватимемо нашу роботу, ми сподіваємося, що буде підтримка України з боку НАТО", - заявив генерал.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка, у свою чергу, вказав на зростання серед українських громадян прихильників членства України в НАТО. За його словами, євроатлантичну інтеграцію підтримують 80% мешканців Львівської області.

Як повідомлялося, Північноатлантичний Альянс визнав статус країни-аспіранта для України. Таким чином, НАТО офіційно визнав прагнення України отримати повноцінне членство в Альянсі.

Раніше президент України Петро Порошенко повідомив про плани України приєднатися до військово-політичного блоку НАТО протягом найближчих 10 років.

Як повідомлялося, 17 січня РНБО схвалила проект закону "Про національну безпеку", який передбачає законодавче закріплення планів України на членство в НАТО та Євросоюзі.

У розробці законопроекту брали участь експерти з НАТО, США та ЄС.

Прийнятий у 2017 році закон №6470 про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо зовнішньополітичного курсу України)також визначає членство України в НАТО як стратегічний зовнішньополітичний пріоритет держави.

У червні 2016 року президент Петро Порошенко підписав Стратегічний оборонний бюлетень України– документ оборонного планування, розроблений з метою визначення основних напрямків реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року, який передбачає курс на інтеграцію України до НАТО.