UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "Слузі народу" назвали дату позачергового засідання Ради

Під час позачергового засідання розглянуть кадрові питання.

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив про те, що позачергове засідання парламенту відбудеться в п'ятницю, 3 липня. Спочатку депутати з монобільшості хотіли, щоб Рада зібралася на позачергове засідання сьогодні.

"На завтра у нас чергове засідання, в його рамках - година запитань до уряду... потім півтори години з правками (продовження розгляду в другому читанні законопроекту про гральний бізнес), запити (депутатські запити), а після цього ми оголошуємо позачергове засідання, розглядаємо кадрові питання і йдемо далі", - заявив Арахамія журналістам.

За його словами, позачергове засідання відбудеться о 14.00, а підписи депутатів на підтримку його проведення зареєструють у парламенті в п'ятницю вранці.

При цьому відповідаючи на уточнююче запитання, Арахамія зазначив, що крім відставки глави НБУ Якова Смолія можуть розглянути питання щодо очільника Антимонопольного комітету. За його словами, мова йде не про призначення на посади, а про задоволення заяв чиновників.

Арахмія також повідомив про те, що Смолій повинен прийти на позачергове засідання в п'ятницю.

"Згідно з регламентом, він повинен бути. Ця процедура триває приблизно 45 хвилин-годину ... Йому задають питання - він відповідає", - розповів глава фракції.

Він також припустив, що "Слуга народу" підтримає подання про відставку Смолія.

Читайте також: Голосування Ради за постанову про створення нових районів перенесли на 14 липня

Нагадаємо, що Верховна Рада останні три дні розглядала в другому читанні законопроект №2285-д «Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор», який передбачає легалізацію грального бізнесу. До другого читання документа зареєстрували понад 3 тисячі правок.

При цьому, в порядку денному парламенту також є законопроект № 3486 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту населення в період карантину, пов'язаного із запобіганням виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)». До розгляду цього документа депутати поки не приступили через розгляд проекту закону про «ігорку»

Тому Арахамія заявив про те, що «слуги народу» хочуть скликати 2 липня позачергове засідання для того, щоб прийняти законопроекти, спрямовані на боротьбу з пандемією коронавірусу. У відповідь на це глава парламенту Дмитро Разумков зазначив, що готовий провести позачергове засідання сьогодні, якщо депутати зберуть необхідну кількість підписів.

Сьогодні проект постанови про відставку Смолія зареєстрував у Раді президент Володимир Зеленський. Напередодні глава Нацбанку Яків Смолій написав заяву про відставку і передав його Зеленському. Заява Смолія стала наслідком тривалого тиску на керівництво Національного банку з боку Офісу президента.