UA / RU
Підтримати ZN.ua

«В найближчі дні вирішимо» — Лукашенко про ситуацію в Білорусі

«В Мінську, ще десь, комусь не подобається. Це природно».

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ситуація, яка склалася в країні після виборів президента, не катастрофічна та пообіцяв розібратися з нею найближчим часом. Про це пише видання «БелТа».

Лукашенко також зазначив, що ситуація дуже політизована.

"В Мінську, ще десь, комусь не подобається. Це природно. Але це не повинно вас хвилювати, це моя проблема, яку я повинен вирішувати, і ми її вирішуємо. І, повірте, в найближчі дні вирішимо", - заявив Лукашенко.

Читайте також: Після виборів Лукашенко не спілкувався ні з ким з європейських лідерів

9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента країни, Олександр Лукашенко, який править країною з 1994 року, брав участь в них вже в шостий раз.

14 серпня ЦВК оголосила Лукашенка переможцем. Згідно з офіційними даними, він отримав 80%, а Світлана Тіхановська - 10% голосів виборців.

Глава ЦВК Білорусі Лідія Єрмошина, не чекаючи завершення підрахунку голосів, фактично   оголосила Олександра Лукашенка переможцем виборів   і закликала інших кандидатів «визнати свою поразку, привітати переможця і не хвилювати народ».

Після цього   по всій Білорусі поновилися акції протесту, під час яких відбулися криваві зіткнення з силовиками. З різних міст країни надходили повідомлення про фальсифікації.

ОМОН застосував проти мітингувальників   водомети, світлошумові гранати і гумові кулі. Тисячі людей були затримані і побиті силовиками, як мінімум троє протестувальників загинули.

ЄС відмовився визнавати результати виборів і анонсував санкції   проти чиновників режиму Лукашенка.

Чи впаде режим Лукашенка за результатами вуличних протестів, читайте в статті Володимира Кравченка «Білорусь вимагає змін». 

У Білорусі 13-й день тривають протести проти офіційних результатів виборів президента. ZN.UA продовжує стежити за подіями та інформувати про них читачів у текстовому онлайні.