UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ЄС не бачать причин для евакуації сімей дипломатів з України

США прийняли рішення евакуювати з України сім'ї американських дипломатів.

 Глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель у понеділок, 24 січня,  зазначив, що не бачить причин для евакуації сімей дипломатів з України, інформує "Інтерфакс".

"Ми не плануємо робити те саме, що США, оскільки ми не бачимо для цього якихось конкретних причин", - наголосив Боррель.

Він підкреслив: "Доки тривають переговори (з Росією - ред.), я не думаю, що ми маємо причини залишати Україну".

Боррель зазначив, що чекає, що державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі міністрів зовнішніх справ країн-членів ЄС пояснить причини рішення Вашингтона евакуювати сім'ї дипломатів з України.

Державний департамент США рекомендує співробітникам своїх диппредставництв в Україні повернутись на батьківщину. Щодо членів їхніх сімей, то вони мають виїхати обов'язково.

Читайте також: США можуть почати евакуацію сімей дипломатів наступного тижня, Україна поінформована — CNN

Росія продовжує тримати біля кордонів України стотисячну армію. Погрожуючи вторгненням до України, президент РФ Владімір Путін вимагає від НАТО відмови прийняти в Альянс Україну та Грузію. Але загрозою відкритого вторгнення Москва перетворила рутинну «кризу в і навколо України» на гостру проблему європейської безпеки. Американські дипломати скористалися такою подачею для згуртованості колективного Заходу у протидії РФ. Докладніше читайте у статті Олександра Хари «Як Білий дім відповів Кремлю: навіщо Блінкен приїздив до Києва» у ZN.UA.