UA / RU
Підтримати ZN.ua

Урядова комісія визнала роботу Кіхтенка незадовільною

Подальше перебування Кіхтенка на чолі донецької адміністрації залежить від президента.

Олександр Кіхтенко чекає на рішення президента
Олександр Кіхтенко чекає на рішення президента

Урядова комісія визнала роботу Донецької обласної військово-цивільної адміністрації незадовільною. Про це повідомив сам глава адміністрації Олександр Кіхтенко.

На прес-конференції в Краматорську він сказав, що рішення про його подальше перебування на посаді глави регіону залежить виключно від президента України Петра Порошенка.

"Чи я буду працювати на цій посаді - це рішення президента. Це рішення і буду виконувати", - сказав глава адміністрації.

22 квітня уряд України створив комісію з перевірки діяльності голови Донецької ОДА Олександра Кіхтенка. "Було прийнято рішення організувати комісію, яка перевірить діяльність Кіхтенка на посаді голови ОДА в частині виконання доручень Кабінету міністрів, забезпечення соціально-технічного стану галузі, прав тимчасово переміщених осіб та інших питань", - сказала міністр Кабінету міністрів Ганна Онищенко. Комісію очолив заступник міністра Кабінету міністрів Роман Греба.

11 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що має намір ініціювати відставку Олександра Кіхтенка з посади голови Донецької військово-цивільної адміністрації. Так він відреагував на заяву Кіхтенка в інтерв'ю DT.UA про необхідність відновлювати економічні зв'язки з окупованими територіями.