UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд визначився з аудиторами Нацагентства з питань запобігання корупції

До складу комісії увійшли фахівці-міжнародники у сфері запобігання і протидії корупції.

Уряд визначився зі своїми представниками, які увійдуть до складу  Комісії з аудиту діяльності НАЗК, повідомляє міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

«Комісія проводить незалежну оцінку ефективності діяльності НАЗК у складі трьох осіб, які призначаються Кабміном на підставі пропозицій донорів, які протягом останніх двох років до проведення оцінки надавали Україні міжнародну технічну допомогу у сфері запобігання і протидії корупції», - нагадує він.

До складу комісії увійдуть:

Читайте також: НАЗК проводить «моніторинг способу життя» чиновників, використовуючи «секретні» методичні рекомендації

Нагадаємо, 20 травня 2020 року уряд затвердив критерії та Методики проведення оцінювання ефективності діяльності Нацагентства з питань запобігання корупції.

Протягом останніх десяти років у державних органах та установах України працюють понад п’ять тисяч спеціальних працівників –антикорупційних уповноважених. Щорічно з бюджетів усіх рівнів на їхнє утримання витрачаються сотні мільйонів гривень, проте користі від їхньої роботи небагато. Чому держава та НАЗК реально не включають цього інструменту боротьби з корупцією, читайте у статті Андрія Смаги «Антикорупційні уповноважені. Окозамилювання чи невикористаний шанс?» у ZN.UA.