UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд Польщі схвалив безоплатне надання Україні військової допомоги

Низка країн почала активно допомагати ЗСУ на фоні зростаючої загрози вторгнення Росії в Україну. Загальна вага наданої техніки вже перевищує тисячу тонн, кажуть в Міністерстві закордонних справ.

Рада міністрів Польщі 8 лютого затвердила постанову про безоплатне надання Збройним силам України компонентів військового майна, яке належить польській армії, повідомляє пресслужба польського уряду.

"Польща залишається солідарною з Україною перед обличчям загрози з боку Росії. Уряд хоче підтримати свого східного сусіда, безкоштовно надавши військову техніку. Це чергове рішення Ради міністрів про передання техніки Україні", - йдеться у повідомленні.

Інспекція забезпечення Збройних сил Польщі готує до транспортування в Україну «запасну» техніку польської армії, тож такий подарунок не має зменшити обороноздатність країни, пояснюють в уряді.

Читайте також: Макрон звернув увагу на те, як Путін маніпулює щодо військ РФ на кордоні з Україною

Минулого тижня Сенат Польщі одноголосно ухвалив резолюцію про підтримку України - політичну та фінансову, а також про постачання зброї та участь військових із країн НАТО у військовій підготовці української армії.

Як відомо, Україна створює новий політичний союз із Великою Британією та Польщею. За інформацією ZN.UA, ідею про співпрацю Дмитро Кулеба передав польському та британському колегам на початку грудня. Докладніше про майбутній союз читайте у статті Володимира Кравченка "Дружба проти Путіна".