UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд підтримав два документи щодо наближення України до стандартів НАТО

Зокрема, Кабмін затвердив законопроект щодо проходження українцями військової служби, а також ухвалив проект постанови щодо нових повноважень Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації.

Кабінет міністрів підтримав президентський законопроект “Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України”. Таке рішення Кабмін ухвалив під час засідання 13 січня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

“Сьогодні Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України потребує вдосконалення з урахуванням трансформації та впровадження у ЗСУ євроатлантичних стандартів, зокрема в частині визначення повноважень посадових осіб щодо ухвалення відповідних кадрових рішень, уточнення порядку присвоєння військових звань, звільнення з військової служби військовослужбовців”, - зазначив Мокан.

Затверджений урядом проект закону пропонує запровадити порядок призупинення та продовження служби військових, які самовільно залишили частини або місця служби, дезертирували із ЗСУ або добровільно здалися в полон.

Також документ уточнює повноваження посадових осіб щодо ухвалення кадрових рішень. Крім того, документ пропонує вдосконалити порядок присвоєння військових звань та звільнення зі служби військовослужбовців з урахуванням змін, внесених до Дисциплінарного статуту ЗСУ.

Також Кабінет міністрів схвалив проект постанови “Про внесення змін до пункту 4 Положення про Адміністрацію Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України”. Документ пропонує покласти на Адміністрацію Держспецзв'язку функцій безпекового акредитаційного органу та надати повноваження перевіряти впровадження заходів з безпеки інформаційно-телекомунікаційних систем, де обробляється інформація НАТО з обмеженим доступом.

?? Професійність Збройних Сил України та приведення до стандартів НАТО ? Під час сьогоднішнього засідання уряд...

Опубліковано Василь Мокан / Vasyl Mokan Середа, 13 січня 2021 р.

Читайте також: Доктрину Нацгвардії за стандартами НАТО допоможуть розробити США і Канада

Раніше повідомлялося про те, що українській військові звання перевели на коди військових рангів НАТО. За словами міністра оборони Андрія Тарана, це має стати складовою частиною проєкту Концепції військової кадрової політики Збройних Сил України до 2025 року.

У Міноборони нагадали, що в Конституції України закріплено стратегічний курс держави на набуття повноправного членства Євросоюзі та НАТО. В рамках виконання пріоритетних завдань інтеграції України в Північноатлантичний альянс, український президент затвердив Річну національну програму під егідою Україна — НАТО.