UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уманський розповів про поради посилити охорону після гучних заяв про корупцію

За його словами всю відому йому інформацію про махінації він передав компетентним органам

Колишній міністр фінансів і ексрадник голови Офісу президента Ігор Уманський, відомий гучними антикорупційними заявами, каже, що багато хто радив йому посилити заходи безпеки і найняти охорону.

При цьому в інтерв'ю виданню "Гордон" він зазначив, що не озвучує назви компаній, що беруть участь в озвучених ним корупційних схемах, оскільки це "точно" спричинить отримання судових позовів від цих фірм.

"Безумовно, зробити голослівні твердження і нічого не зробити для того, щоб ця ситуація була розслідувана правоохоронними органами, було б неправильно. Що зробив я? Детальну інформацію з назвами компаній, з описом схем я передав тим, хто повинен приймати конкретні рішення з розслідування. Я передав інформацію по будівництву доріг, по митниці, по податковій, по "скрутки", акцизам, по відшкодуванню ПДВ і по виведенню валютної виручки. з назвами компаній, з кодами Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України", - сказав він.

На питання журналістки про те, чи не підсилив він охорону, Уманський відповів так: "Поки немає, але мені дуже багато говорять, що треба це зробити".

Читайте також: "Ковідний" фонд витрачає кошти не за призначенням, а видатки основного фонду держбюджету не профінансовані на 95,5 млрд грн – Уманський

Нагадаємо, ексміністр фінансів Ігор Уманський після звільнення з цієї посади заявив про те, що в Митній і Податковій службах нібито відбуваються махінації з ПДВ. За його словами, через це держбюджет щомісяця недоотримує 5 млрд грн.

Через деякий час голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Уманський може займатися питанням корупції в митниці та податкової як його радник. За його словами, для координації роботи створять міжвідомчу і аналітичну групи.

На Банковій тоді зазначили, що за допомогою колишнього міністра фінансів, Єрмак хоче з'ясувати масштаби корупції в податкових і митних органах, а також скільки грошей через це недоотримує державний бюджет.

Під час брифінгу 18 листопада Уманський зазначив, що сьогодні продовжуються махінації у податковій, фіскальній системі та митниці, про які він говорив навесні цього року. Уманський також додав, що бюджет продовжує втрачати 4,5 - 5 млрд грн щомісяця лише на схемі “скруток” ПДВ.