UA / RU
Підтримати ZN.ua

Укрупнення районів: Рада ухвалила за основу законопроект щодо організації роботи органів влади

Документ має врегулювати окремі питання організації та діяльності органів місцевого самоврядування та РДА у зв'язку з утворенням нових районів.

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №3651-д “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій”. За документ проголосували 280 народних депутатів.

“Метою законопроекту є законодавче врегулювання окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України”, - йдеться у супровідних документах.

Вказано, що доопрацьований законопроект передбачає внесення змін до законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про місцеві державні адміністрації”, “Про Кабінет Міністрів України”, “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань”.

Зокрема, документом пропонується врегулювати питання:

doc_536341 (1).docx by Юлія Москаленко

Читайте також: Посади голів місцевих держадміністрацій мають бути адміністративними, а не політичними – громадська спілка РПР

Нагадаємо, 17 липня Верховна Рада прийняла постанову №3650 про ліквідацію та створення районів. В рамках адмінстративно-територіальної реформи в Україні були ліквідовані 490 районів, замість них створили 136 нових.

Парламент направив на доопрацювання законопроект №3651, який передбачає впорядкування окремих питань діяльності та організації органів державної влади та місцевого самоврядування у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів.

У свою чергу комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування після роботи над документом рекомендував народним депутатам ухвалити його за основу та в цілому.

Докладніше про перерозподіл повноважень на місцевому рівні читайте в статті Юрія Ганущака «Чому не потрібні районні ради? Відповіді для уповноважених» у ZN.UA.