UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна внесла на розгляд Генасамблеї ООН проект резолюції стосовно Криму

Генасамблея ООН має підтвердити суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України у рамках міжнародно визнаних кордонів.

Україна внесла на розгляд Генасамблеї ООН проект резолюції з підтримання територіальної цілісності країни.

"Проект вже існує. Він зараз активно обговорюється в ООН", - повідомив на брифінгу директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, уточнивши, що документ внесла Україна.

"Ми пропонуємо, щоб Генасамблея ООН підтвердила суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів", - повідомив представник МЗС.

Окрім того, у проекті резолюції міститься заклик до мирного врегулювання ситуації і стриманості від односторонніх дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності України. Також у документі йдеться про визнання референдуму у Криму нелегітимним і таким, що не може стати основою для перегляду статусу Автономної республіки Крим та м.Севастополя.

"Також у резолюції міститься заклик не визнавати будь-яку зміну статусу Криму і Севастополя на основі цього референдуму і утриматися від дій, спрямованих на визнання цього статусу", - підкреслив Перебийніс.

Він також додав, що питання демілітаризації Криму до проекту резолюції не включено.

Генасамблея ООН збереться 27 березня у Нью-Йорку. !zn

Читайте також:

Джемілєв: У "референдум" на півострові брало участь всього 34% кримчан

Проект резолюції Генасамблеї ООН оголошує референдум у Криму недійсним

Генасамблея ООН прийме резолюцію щодо російської агресії проти України 27 березня

Радбез ООН через Росію не зміг прийняти резолюцію щодо України