UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україні потрібні F-15, МіГи, Су та протиповітряна оборона — Стефанчук

Україна продовжує домагатися запровадження безпольотної зони у нашому небі.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів розмову зі Спікеркою Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі. У розмові він подякував США за підтримку України у війні з Росією та нагадав, що наша країна потребує додаткової допомоги у боротьбі із ворогом. Про це повідомляє Верховна Рада.

"Подякував їй за незмінну двопалатну, двопартійну підтримку нашої держави Конгресом і Адміністрацією Президента США Джо Байдена. Під час розмови поінформував Ненсі Пелосі про ситуацію, яка відбувається в Україні", — заявив 

Спікер звернувся до Пелосі з наступними проханнями:

За словами Стефанчука, Ненсі Пелосі пообіцяла допомогти Україні та повідомила, що вже сьогодні будуть розглянуті й прийняті рішення щодо запровадження ембарго на російські енергоносії. А також вирішене питання про суттєву підтримку України фінансова.

"Пані спікерка передала своє захоплення українським народом, нашими військовими. Ненсі Пелосі подякувала, що Україна сьогодні стоїть на захисті світової демократії", — підсумував спікер.

Читайте також: Британія пропонує створити "План Маршалла для України" — FT

Раніше спікер Палати представників США Ненсі Пелосі повідомила, що конгресмени вивчають законопроєкти про заборону імпорту російської сирої нафти та надання Україні 10 млрд доларів допомоги у зв'язку з нападом Росії.