UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна зіткнулася з критичною нестачею ракет – посол Маркарова

В інтерв’ю американському виданню вона заявила, що в України немає вибору, аніж воювати.

Посол України в США Оксана Маркарова заявила, що її Україна зіткнулася з «критичною нестачею» військової техніки, однак при цьому  висловила оптимістичні сподівання, що законодавці США вийдуть із глухого кута та ухвалять законопроєкт про допомогу.

«У нас ще вистачає бажаючих воювати — немає вибору, власне, ми захищаємо свої домівки — але у нас закінчується техніка, особливо ракети та перехоплювачі», — заявила Маркарова в інтерв’ю Bloomberg Television “Balance of Power”.

У четвер Сенат  США дійшов згоди щодо підтримки військової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, але її доля в Палаті на разі невідома.

«Я була дуже рада почути, що це була дуже сильна двопартійна підтримка, звісно, ще не остаточна, лише перший крок у правильному напрямку», — сказала вона та додала, що «немає альтернативи продовженню цієї підтримки».

Читайте також: Україна потребує більше військ для боротьби з Росією. Загартовані професіонали з Колумбії допомагають – AP

Відповідаючи на запитання, що зробить Україна, якщо колишній президент Дональд Трамп буде переобраний пізніше цього року, Маркарова сказала, що Україна має подякувати йому за надання ракет Javelin під час його правління.

«Це демократія — ми працюватимемо з президентом, якого обере американський народ. Боротьба за свободу, боротьба за незалежність, боротьба за демократію та цінності, які ми поділяємо — це було, і ми будемо дуже старанно працювати, щоб це було двопартійним. Це загальноамериканська проблема», — сказала вона.

«Ми повинні зробити все можливе, щоб США залишалися сильними і продовжували нас підтримувати», – додала Маркарова.

Читайте також: У Держдепі США прокоментували відставку Залужного

6 лютого президент США Джо Байден звинуватив колишнього президента Дональда Трампа у провалі двопартійного законопроекту про імміграцію та військову допомогу Україні, заявивши, що лідер республіканців тиснув на членів своєї партії, щоб вони відхилили його – для того, щоб отримати перевагу на президентських виборах у листопаді.