UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна запросила екстрене засідання ТКГ щодо визнання "незалежності" ЛДНР

Україна хоче одержати офіційні роз'яснення від російської сторони.

Україна звернулася до представника ОБСЄ через рішення Держдуми про визнання "незалежності" так званих ЛДНР. Про це йдеться у Telegram-каналі української делегації у ТКГ у вівторок, 15 лютого.

"У зв'язку з сьогоднішнім зверненням російського парламенту про визнання так званих ЛДНР делегація України в Тристоронній контактній групі звернулася до Спеціального представника Чинного голови ОБСЄ в Україні, представника ОБСЄ в ТКГ з ініціативою терміново скликати позачергові консультації ТКГ для отримання офіційної інформації РФ щодо подальших кроків з урахуванням рішення законодавчого органу РФ", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, раніше під час зустрічі з президентом РФ канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про те, що можливе визнання Росією так званих ДНР і ЛНР порушить мінські угоди і стане політичною катастрофою. Шольц попередив Путіна про тяжкі економічні та політичні наслідки у разі початку військових дій проти України.

Про те, чи Кремль визнає незалежність «ЛДНР» читайте у матеріалі Володимира Кравченка для ZN.UA «Ігри в незалежність: чи визнає Путін «ДНР» та «ЛНР»?»