UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна ввела санкції проти співробітників ФСБ за отруєння Навального

Санкції введені проти семи осіб.

Україна ввела санкції проти семи співробітників Федеральної служби безпеки Росії. Обмеження були введені за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомив на брифінгу секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

"Сьогодні були введені санкції проти перших людей. Сім посадових осіб, які були безпосередньо причетні. Співробітники ФСБ РФ, причетні до отруєння Навального. Вони потрапили під санкції", - заявив Данілов.

Читайте також: СБУ ліквідувала міжрегіональну мережу інтернет-агітаторів, які працювали на ФСБ

Відзначимо, в серпні США спільно з Великою Британією ввели проти Росії другий пакет санкцій, у зв'язку з річницею отруєння російського опозиціонера Олексія Навального нервнопаралітичною речовиною «Новачок».

Російський опозиціонер Олексій Навальний в річницю свого отруєння написав авторську колонку для світових ЗМІ, в якій закликав Захід активніше боротися з корупцією. Як повідомляють The Guardian, Le Monde і Frankfurter Allgemeine Zeitung, опозиціонер запропонував п'ять кроків для того, щоб побороти цю проблему.

Політик також зазначив, що система стала ще більш жорсткою після ситуації з його отруєнням, очевидно маючи на увазі ситуацію саме в Росії.