UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна терміново скликає засідання ТКГ: названа причина

Засідання ТКГ може відбутися вже завтра.

Українська сторона ініціює екстрене засідання Тристоронньої контактної групи через заяви ватажка бойовиків "ДНР" Дениса Пушиліна. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи наказ Пушиліна відрити вогонь по українським інженерним укріпленням.

"Президент був проінформований про це, він дуже стурбований цим. Ми відразу зробили крок: ми, Україна, скликає позачергове засідання Тристоронньої контактної групи буквально на завтра", - зазначив він.

Кулеба зазначив, що Україна буде намагатися запобігти обстрілу, якщо ж він відбудеться, то стане кричущим фактом порушення режиму припинення вогню.

Відзначимо, ватажок «ДНР» Пушилін написав в своєму Telegram-каналі, що дав наказ знищити інженерні споруди української сторони у лінії розмежування в районі населеного пункту Шуми.

Пушилін  закликав українську сторону з 08:00 7 вересня забезпечити відсутність особового складу в цьому районі, пообіцявши повідомити координати через СЦКК.

Читайте також: На вересень запланована зустріч глав МЗС країн-учасниць нормандського формату - Кулеба

Відзначимо, на останньому засіданні ТКГ по відеозв'язку щодо питань виконання Мінських угод, сторони погодили 19 ділянок для розмінування та 4 ділянки для відведення військ. Однак російська сторона заблокувала процес обміну утримуваними особами, вимагаючи в ультимативній формі скасування постанови Ради про скасування місцевих виборів на деяких територіях в ОРДО.