UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна судиться з Росією: Трибунал в Гаазі важливий для країн з ВМФ – Золотарьова

Суд в Гаазі сьогодні слухає аргументи України в «морській справі» про захоплення українських моряків.

У переддень слухань в Гаазі, де Арбітражний трибунал розглядає справу про захоплення РФ українських військових кораблів і членів їх екіпажів, МЗС України у своїй заяві висловив надію на те, що Арбітражний трибунал «зрештою визнає юрисдикцію в цій справі, і Росія понесе відповідальність за грубе порушення морського права», пише у своїй статті оглядач відділу міжнародної політики ZN.UA Володимир Кравченко.

При цьому, як зазначила глава української делегації, агент України Оксана Золотарьова, "справа, яку розглядає Арбітражний трибунал, дуже важлива для свободи судноплавства і держав, які мають військово-морський флот".

"Адже це перший в історії випадок, коли військові кораблі було захоплено, а членів їхніх екіпажів судили, як звичайних злочинців", - сказала вона в коментарі ZN.UA.

Читайте також: Росія сама собі суперечить: У МЗС розповіли про аргументи України та РФ на трибуналі в Гаазі

Детальніше про те, як в Гаазі Арбітражний трибунал розглядає справу про захоплення РФ українських військових кораблів і членів їх екіпажів, читайте в статті Володимира Кравченка "Україна судиться з Росією: чи буде покарано Кремль?".