UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна підтримує вимогу про виведення російських сил з Придністров'я

Кулеба висловив підтримку територіальної цілісності Молдови.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна підтримує територіальну цілісність Молдови і наполягатиме на виведенні російських військових з Придністров'я. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з президентом Молдови Майєю Санду, повідомляє прес-служба МЗС.

Міністр також висловив подяку новообраному президенту Молдови за її чітку і послідовну позицію щодо засудження російської агресії і окупації Криму.

"Зі свого боку, ми і надалі будемо підтримувати територіальну цілісність Молдови в процесі придністровського врегулювання і спільно будемо наполягати на виведенні російських військ з регіону Придністров'я", - підкреслив він.

Крім того, Кулеба запропонував Санду взяти участь в діяльності Кримської платформи, створення якої ініціювала Україна.

Читайте також: Донбас перетворюється на друге Придністров'я – Казанський

Раніше в НАТО закликали РФ вивести війська з Придністров'я. У Придністровському регіоні налічується дві частини російський військ: оперативна група і миротворча. І Молдова виступає за перетворення цієї миротворчої операції в громадянську міжнародну місію під мандатом ОБСЄ.

Детальніше про те, чи зможуть Київ і Кишинів знайти компроміси в спірних питаннях, не поступаючись національними інтересами? Читайте в статті Артема Филипенка "Вікно, яке відкрила Санду" для читачів ZN.UA.