UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна не повинна йти ні на які компроміси із Росією, які не відповідають інтересам нашої держави — Єрмак

За словами керівника Офісу президента України Байден привітав прогрес у проведенні судової реформи в Україні.

Під час телефонних переговорів президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена не було мови про те, що Україна має йти на компроміс із Росією. І що наша країна має самостійно вирішувати чи ставати їй членом НАТО, чи ні. Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" розповів керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Під час цієї розмови не йшла мова про будь-які компроміси, які не відповідають інтересам нашої держави. Президент Байден дуже чітко сказав, що будь-які рішення стосовно членства в Альянсі залежать виключно від України. І тільки Україна має вирішувати це питання — і члени Альянсу, безумовно", — сказав Андрій Єрмак.

Крім того, за словами керівника Офісу президента України, Сполучені Штати виказали бажання лишатися активним гравцем у мирному процесі аби забезпечити мир в Україні.

Також Єрмак повідомив, що Байден привітав прогрес у проведенні судової реформи в Україні та сказав Зеленському, що вірить в його успіх. За словами керівника Офісу президента України, санкції, запроваджені США проти колишнього голови Конституційного Суду України Тупицького, якого Зеленський відсторонив від посади, є важливим сигналом схвалення Вашингтоном кроків президента України до очищення судової влади.

Читайте також: США нададуть усю необхідну допомогу для того, щоб Україна мала можливість дати відсіч Росії в будь-який час — Єрмак

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом. ZN.UA зібрав основні теми розмови лідерів двох держав.