UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна не дозволить нікому нав'язати собі будь-які поступки — Кулеба

Міністр підкреслив, що Україна вже заплатила велику ціну за право самостійно приймати рішення.

Україна  "не дозволить нікому нав'язати будь-які поступки" та не погодиться на будь-які компроміси, спрямовані на вмиротворення президента Росії Володимира Путіна, через побоювання російського вторгнення в Україну, заявив в інтерв'ю CNN міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Якщо хтось піде на поступку Україні, за спиною України, по-перше, ми цього не погодимо. Ми не будемо в положенні країни, яка бере трубку, чує вказівку великої держави і виконує її", - сказав Кулеба.

Він додав, що Україна вже заплатила високу ціну,  включаючи життя 15 тисяч громадян, щоб забезпечити собі право вирішувати власне майбутнє.

Міністр зазначив, що не сумнівається у намірах США захищати Україну, попри коментарі президента Джо Байдена, які припускають, що «незначне вторгнення» російських військ може не призвести до жорсткої реакції з боку НАТО.

«По-перше, президент Байден особисто відданий Україні. Він знає цю країну, і він не хоче, щоб Росія її знищила», - зазначив Кулеба.

Читайте також: Українське військо готове боротися і боротися дуже добре — генерал США Ходжес

Докладніше про те, чого добивається Москва і чи піде Захід їй на поступки, читайте у статтях Сергія Корсунського «Ультиматум Путіна та переговори Росія-США: чи здадуть Україну» та Олексія Їжака «Чи Путін відведе війська від України після переговорів зі США?».

Водночас про стратегію адміністрації Джо Байдена щодо стримування масштабної агресії Росії проти України читайте у статті Олександра Хари «Як Білий дім відповів Кремлю: навіщо Блінкен приїжджав до Києва».