UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна може отримати дозвіл бити в глибину РФ ще цього року – джерела

На разі США стримує уже не так побоювання ескалації, як політична ситуація в країні.

Операція Збройних сил України в Курській області наблизила США до рішення дати дозвіл Україні на удари в глиб території РФ далекобійною зброєю, але на разі від цього країну стримуватимуть внутрішні політичні моменти, як от вибори президента США, пише у матеріалі «Далекобійні ракети. Шість причин, через які США не дають Україні бити вглиб Росії» оглядач відділу міжнародної політики ZN.UA Володимир Кравченко.

Автор із посиланням на одне з джерел ZN.UA припускає, що Україна може отримати таке право ще до кінця року. При цьому на рішення Вашингтона все менше впливатиме страх перед ескалацією, а от президентські вибори в США матимуть вирішальне значення.

Читайте також: Борис Джонсон закликав союзників дозволити ЗСУ далекобійні удари по Росії: "Ми хронічно недооцінювали їхню чисту лють"

Аналітик вказує, що переконати США погодитись на українські прохання можуть кілька ґрунтовних аргументів:

Читайте також: МЗС РФ висловило протест посольству США через "американську ПВК" у Курській області

Кравченко нагадує, що у випадку з танками, літаками, засобами ППО Захід зрештою все-таки давав Україні потрібне, але занадто мало й занадто пізно. 

«Натомість курська операція показала, що Україна вміє перемагати, якщо не створювати їй штучних бар’єрів. Вчасно ж передані далекобійні ракети й дозвіл бити по військових цілях углиб російської території збільшують шанси українців здобути перемогу на полі бою й принести мир і стабільність до Європи», - зазначає автор.