UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна ініціює засідання Ради безпеки ООН — Кулеба

Київ наполягає на обговоренні скандальної ухвали Держдуми про визнання Росією терористичних утворень так званих "Л/ДНР".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна офіційно звернулася до Ради Безпеки ООН з ініціативою обговорити постанову Держдуми РФ про визнання квазі-республік, так званих "Л/ДНР", про це глава українського МЗС повідомив у своєму Twitter.

"Україна офіційно звернулася до Ради Безпеки ООН з ініціативою обговорити постанову Держдуми РФ про визнання т.зв. ЛДНР, яка підриває Мінські домовленості та процес мирного врегулювання. Закликаємо розглянути це на засіданні щодо імплементації Мінських домовленостей 17 лютого", — написав головний український дипломат.

У квітні 2019 року українська сторона звернулася до Ради Безпеки ООН у зв’язку з рішенням президента Росії Владіміра Путіна спростити видачу російських паспортів жителям окупованого Донбасу.

31 січня Рада Безпеки ООН обговорила ситуацію на російсько-українському кордоні. Сполучені Штати закликали Росію знизити ескалацію та "обрати шлях демократії". Росія намагалася зірвати засідання, але її зусилля не мали успіху.