UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна готова до переговорів із РФ, але це має бути узгоджений формат і реальний зміст – Подоляк

Київ звинувачує агресора у маніпуляціях із переговорами.

Радник керівника офісу президента України Михайло Подоляк звинуватили Москву у маніпуляціях із переговорами. Росія намагається поставити Україну в неприйнятні для нашої країни умови, паралельно декларуючи світові «готовність» до переговорів.

«Росія намагається поставити Україну в неприпустимі ультимативні умови, від яких ми вже різко і категорично відмовилися. Але водночас вони намагаються заявляти світові, що нібито найбільше готові до переговорів, влаштовують очевидну постановку під назвою «Ми їдемо в Гомель» і починають знищувати нашу інфраструктуру вже важкими бомбардувальниками та масштабними обстрілами житлових кварталів крилатими ракетами», - підкреслив Подоляк у коментарі російському телеканалу «Дождь».

Україна готова до переговорів, але це має бути узгоджений формат, узгоджене місце, реальний зміст і справедливий результат, додав він.

Читайте також: Подоляк вважає, що позиція України у переговорах з Росією не буде слабкою

Україна четвертий день відбиває повномасштабне російське вторгнення. Збройні сили України завдають противнику серйозних втрат у живій силі та техніці, докорінно ламаючи плани окупантів на бліцкриг.

25 лютого президент України Володимир Зеленський закликав російського лідера Владіміра Путіна до переговорів. Російська сторона одразу ж висунула власний порядок денний, запропонувавши провести переговори у Мінську.

Україна вважає Білорусь небезпечною для переговорів країною – диктатор Алєксандр Лукашенко виступає на боці РФ. Київ надіслав запит Ізраїлю, попросивши виступити посередником у переговорах. Допомогти організувати переговори у Варшаві готова Польща.

РФ спробує нав'язати «мир» на своїх умовах, що загрожують існуванню України як незалежної держави (відмова від членства в НАТО та деокупації Криму, широка «автономія» для Донбасу тощо). Тому Києву на переговорах дуже важливо обстоювати власний порядок денний. ZN.UA публікує звернення лідерів думок до президента Володимира Зеленського.