UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна буде форпостом у разі повномасштабної війни з РФ — Зеленський

Він пояснив, що "якщо не вистоїть українська армія", це буде відчутно для усіх країн-членів Північноатлантичного альянсу.  

Президент Володимир Зеленський заявив, що якщо Росія все ж наважиться на вторгнення - НАТО нічого не повинні Україні, але саме наша держава в за таких обставин буде форпостом протистояння. Про це він сказав під час пресконференції на саміті "Східного партнерства"

"Якщо буде повномасштабна війна (з РФ - ред), то ми розуміємо кількість жертв, мільйони жертв, тому ми цього не хочемо, як будь-яка цивілізована країна. Якщо може бути ескалація, про яку всі говорять, і іноді сусіди (Росія - ред.) лякають держави Європейського Союзу та Україну, намагаються це робити, то це виглядає провокаційно і небезпечно. Що НАТО повинно нам? НАТО не повинно Україні нічого. НАТО, якщо не вистоє українська армія, повинно всім своїм країнам, тому що НАТО береже саме країни-члени НАТО. А форпост сьогодні Україна, яка не є членом НАТО", - пояснив Зеленський. 

Також президент України зазначив, що генсек Альянсу Єнс Столтенберг підтримує Україну в закупівлі оборонного озброєння. Проте остаточної відповіді в цьому питанні ще не знайшли країни-члени Альянсу

Читайте також: Генсек НАТО назвав Росію агресором та закликав її змінити поведінку

Про нюанси україно-російських дипломатичних баталій навколо угоди про "нульовий варіант", інтереси Києва і Москви читайте у статті Володимира Кравченка "Нові претензії Путіна: чого ще він хоче від України".