UA / RU
Підтримати ZN.ua

Угорщина досі незадоволена пропозиціями ЄС щодо санкцій на російську нафту

Петер Сійярто стверджує нібито подібні санкції можуть знищити угорську економіку.

Голова Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що пропозиції Євросоюзу щодо санкцій стосовно російської нафти, як і раніше, є неприйнятним, передає «Інтерфакс-Україна». За його словами, такі пропозиції у разі ухвалення нібито приведуть до руйнівних наслідків для угорської економіки.

Зокрема, Сіярто стверджує, що подібні санкції знищать економіку Угорщини. За словами голови угорського МЗС, Євросоюз поки не пропонує жодного розв’язання проблем, які виникнуть в Угорщині у разі вжиття таких обмежувальних заходів.

Водночас у Bloomberg повідомили, що, за словами Сіярто, Будапешт буде готовий схвалити санкції ЄС проти російської нафти, лише якщо вони не стосуватимуться нафтопроводів. Водночас у нинішньому вигляді, на думку Сіярто, пропозиції стосовно санкцій, як і раніше, є неприйнятними для Угорщини.

Читайте також: Угорщина пригрозила заблокувати нафтове ембарго проти РФ

Нагадаємо, у неділю, 8 травня відбулася зустріч 27 послів ЄС з обговорення шостого пакета санкцій. Зустріч закінчилася нічим, і, як очікується, переговори відновляться найближчими днями.

Зокрема, Угорщина продовжує блокувати спроби Європейського Союзу запровадити ембарго на імпорт російської нафти, затримуючи весь пакет санкцій шостого пакета, спрямованих проти РФ через війну в Україні. З умовами нафтового ембарго не згодні також Словаччина та Чехія.

Крім того, за повідомленнями західної преси, проти включення патріарха Кирила до списку санкцій виступили Греція та Угорщина. Греція та Кіпр ще й проти заборони на перевезення російської нафти європейськими танкерами.

Водночас за даними ЗМІ, вже наступного дня Європейський Союз вирішив пом'якшити свій пакет санкцій щодо експорту російської нафти