UA / RU
Підтримати ZN.ua

Угорська сторона впритул наблизилася до червоної лінії – Клімкін

Представники сусідню країни використовують зовсім не дипломатичну риторику.

Угорщина за змістом своїх заяв, а також за формою та атмосферою своїх висловлювань вже впритул наблизилася до червоної лінії. Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін завиви в інтерв'ю BBC Україна.

"Так з партнерами в принципі не розмовляють. Те, що робить зараз Угорщина - це свідома політична маніпуляція або відверте перекручування реальності", - зазначив глава МЗС України.

Він додав, що заяви угорського консульства про небезпеку поїздок на Закарпаття є смішними.

"Ну яка місія ОБСЄ в Закарпатті? Там що, небезпечно? Смішно, коли угорське консульство каже, що небезпечно їхати в Закарпаття. Другий напад на приміщення угорської спільноти організувала ФСБ. Організатор цієї групи прийшов з Придністров'я і пішов в Придністров'я. І я не виключаю, що Росія спробує ще щось зробити. То яка місія нам потрібна? Місія боротьби з ФСБ? І до чого тут ОБСЄ?", - резюмував міністр.

Раніше Угорщина закликала ОБСЄ направити свою постійну місію в Закарпатську область, у зв'язку з "напруженістю" в регіоні. Слідом закарпатські угорці також закликали розгорнути в області постійну місію ОБСЄ.

Одночасно з цим Будапешт звинуватив Київ у організації атаки на права нацменшин, згідно з прийнятим в Україні законом "Про освіту".

Детальніше про ультиматуми Угорщини та їхні наслідки для України читайте у статті "За півкроку до червоної риски" Володимира Кравченка для тижневика "Дзеркало тижня. Україна".